Skocz do zawartości

Mandaryn


Jamaica

Rekomendowane odpowiedzi

BISZKOPT: -4 jajka -1 szklanka cukru -0,5 szklanki mąki pszennej -0,5 szklanki mąki ziemniaczanej -1 łyżeczka proszku do pieczenia A TAKŻE... -2 puszki mandarynek -2 szklanki soku pomarańczowego -2 budynie waniliowe -2 opakowania zwykłych herbatników -2 opakowania herbatników z polewą czekoladową -3 "Śnieżki" (bite śmietany w proszku) BISZKOPT: Biszkopt upiec w dużej formie. Po ostudzeniu nasączyć go ponczem wykonanym z przegotowanej wody, cukru i soku z cytryny. A DALEJ... Mandarynki osączyć i położyć na biszkopcie. Z soku od mandarynek i soku pomarańczowego ugotować budyń (sok od mandarynek i 1,5 szklanki soku pomarańczowego zagotować, w 0,5 szklanki soku pomarańczowego rozpuścić budynie i wlać na gotujący się sok). Jeszcze gorący budyń wyłożyć na mandarynki. Poczekać aż ostygnie. Wtedy przygotować "Śnieżki" zgodnie z przepisem na opakowaniu i rozsmarować na budyniu. Na wierzchu ciasta ułożyć herbatniki (tak jak na szachownicy- na przemian jasne i ciemne). Z konsumpcją ciasta radzę poczekać do następnego dnia, ponieważ herbatniki muszą trochę namięknąć od kremu :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.