Skocz do zawartości

Mielone z serem, które szczerze uwielbiam :D


Jamaica

Rekomendowane odpowiedzi

-0,5 kg dowolnego mielonego mięsa -kopiasta łyżka tartej bułki -0,5 szklanki mleka -1 jajko -1 białko -1 duża cebula -6 grubych (ok. 0,5 cm) plastrów sera salami lub gouda -masło -sól -pieprz -mielona słodka papryka -olej -tarta bułka i mąka do panierowania Drobno posiekaną cebulkę zesmażyć na oleju, pilnując by pod żadnym pozorem się nie zrumieniła. Tartą bułkę zalać ciepłym mlekiem. Każdy plaster sera posmarować z obu stron masłem i oprószyć papryką. Później wstawić na kilka chwil do lodówki. Do rozmoczonej tartej bułki dodać cebulę, jajko, białko, przyprawy, no i mięso, oczywiście. Całość wyrobić na jednolitą masę, a później podzielić na 6 równych części. Z każdej takiej porcji uformować szeroki "placek". Włożyć do środka wychłodzony plaster sera, dokładnie otoczyć go mięsem. Kotlety panierować w bułce tartej wymieszanej z mąką, starannie tą panierkę dociskając. Wstawić jeszcze na 30 minut do lodówki, a później usmażyć na głębokim tłuszczu. Cóż mogę rzec- nazwa mówi sama za siebie :D To jedne z najlepszych mielonych jakie miałam okazję jeść. Ten ciągnący się serek, otoczony dobrze wysmażonym mięskiem... Rewelacja poprostu! Smacznego!!!!!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.