Jamaica Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 NA BISZKOPT: -4 jaja -0,5 szklanki mąki pszennej -taka sama ilość mąki ziemniaczanej -1 szklanka cukru -1 łyżeczka proszku do pieczenia NA MASĘ: -1 serek waniliowy homogenizowany -3 żółtka -3 szklanki smietany 18% -3 łyżki kakao -3 galaretki cytrynowe DO DEKORACJI: -1 szklanka śmietany kremówki -2 łyżki cukru pudru -dowolne owoce (świeże lub z puszki) -kilka kostek czekolady BISZKOPT: Z podanych składników upiec biszkopt. Wystudzić go i przekroić poziomo na pół. MASA: Galaretki rozpuścić w 1,5 szklanki gorącej wody. Żółtka rozkłócić ze śmietaną i dodać do chłodnej galaretki. Wymieszać i podielić na 2 części. Jedną zmiksować z serkiem waniliowym,a drugą z kakao. Spodni blat biszkoptu "podziobać" nożem, zalać jasną masą i wstawić do lodówki. Gdy masa stężeje, położyć na nią drugi blat, znów delikatnie "podziobać" nożem. Zalać masą, tym razem ciemną. Ponownie wstawić do lodówki, mniej więcej na godzinę. Kremówkę ubić z cukrem pudrem. Posmarować nią ciasto. Udekorować owocami i posypać tarta czekoladą. Naprawdę pychotka :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.