Skocz do zawartości

Knedle ciotki Hildy


Jamaica

Rekomendowane odpowiedzi

-50 dag gotowanych ziemniaków -25 dag mąki -sól -25 dag twarogu -5 dag suszonych śliwek -5 dag rodzynek -skórka pomarańczowa -cukier waniliowy -1 kieliszek alkoholu (rum/wódka) -cukier, masło i tarta bułka Ziemniaki przepuścić przez maszynkę lub przetrzeć przez praskę. Dodać mąkę i szczyptę soli. Zagnieść ciasto.Rodzynki i śliwki namoczyć w alkoholu. Później drobno posiekać wraz z skórką pomarańczową, wymieszać z cukrem waniliowym i przetartym przez sito twarogiem.Ciasto podzielić na kawałki wielkości orzecha włoskiego. Każdy kawałek rozciągnąć w palcach, włożyć w środek łyżeczkę nadzienia, zakleić i utoczyć kulkę. Gotować w osolonej wodzie do momentu wypłynięcia (powiedzmy... 8 minut :D). Podawać polane stopionym masłem i posypane tartą bułką oraz cukrem. Smacznego!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.