Skocz do zawartości

Naleśniki prowansalskie


Jamaica

Rekomendowane odpowiedzi

-ok.10-12 usmażonych naleśników -10 dag żółtego sera A NA FARSZ: -3 duże cebule -30 dag pieczarek -sól, pieprz (no i może szczypta papryki w proszku) do smaku ZOSTAŁ JESZCZE SOS... -1 puszka pomidorów bez skórki -2 ząbki czosnku -spora szczypta ziół prowansalskich -nie mniej bazylii -kapka oliwy z oliwek FARSZ: Cebulę zeszklić na patelni, dodać pokrojone w plastry pieczarki i dusić do wyparowania wody. Na końcu doprawić do smaku. SOS: Pomidory przełożyć do niewielkiego garnka i zagotować, często mieszajac. Dolać oliwę z oliwek. Dodać też zmiażdżony czosnek i zioła. WRESZCIE... Naleśniki posmarować farszem i zwinąć w ruloniki. Wszystkie ułożyć obok siebie w żaroodpornym naczyniu i zalać sosem. Całość posypać jeszcze żółtym serem i zapiekać aż do momentu, gdy tan właśnie ser się rozpuści. Całość doskonale smakuje z butelką dobrego wina... Bez wina zresztą też :D Smacznego!!!!!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.