Skocz do zawartości

Biskwity biszkoptowe


Jamaica

Rekomendowane odpowiedzi

-5 jaj -1 szklanka cukru -1,5 szklanki mąki pszennej Jaja ubić z cukrem na parze na gęstą masę. Zestawić z pary i stopniowo dosypując mąkę w dalszym ciągu ubijać. Z gładkiej masy wycisnąć szprycą sporawe "placuszki" na wysmarowane masłem i posypane tartą bułką blachy. Upiec na złoty kolor w temperaturze 160 stopni. Jeszcze ciepłe ułożyć na wałku lub położonych na boku szklankach, tak żeby gotowe biskwity były lekko złożone. Po wystygnięciu "lukę" jaka utworzyła się w ciastkach można wypełnić dowolnym nadzieniem. Doskonale sprawdza się bita śmietana z owocami, ale można też przygotować krem budyniowy, karpatkowy czy zwykły "gotowiec" z torebki. Smacznego!!!!!!!!!!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.