Jamaica Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 -5 jaj -1 szklanka cukru -1,5 szklanki mąki pszennej Jaja ubić z cukrem na parze na gęstą masę. Zestawić z pary i stopniowo dosypując mąkę w dalszym ciągu ubijać. Z gładkiej masy wycisnąć szprycą sporawe "placuszki" na wysmarowane masłem i posypane tartą bułką blachy. Upiec na złoty kolor w temperaturze 160 stopni. Jeszcze ciepłe ułożyć na wałku lub położonych na boku szklankach, tak żeby gotowe biskwity były lekko złożone. Po wystygnięciu "lukę" jaka utworzyła się w ciastkach można wypełnić dowolnym nadzieniem. Doskonale sprawdza się bita śmietana z owocami, ale można też przygotować krem budyniowy, karpatkowy czy zwykły "gotowiec" z torebki. Smacznego!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.