Jamaica Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 NA BISZKOPT: -4 jaja -0,5 szklanki mąki pszennej -0,5 szklanki mąki ziemniaczanej -1 szklanka cukru -1 łyżeczka proszku do pieczenia NO I JESZCZE... -40 dag wiorków kokosowych -3 szklanki mleka -1 szklanka cukru -15 dag masła -2 "śnieżki" BISZKOPT: Z podanych składników upiec biszkopt. A PÓŹNIEJ... 20 dag wiórków, 1 szklankę mleka i cukier gotować razem do uzyskania karmelowego koloru i smaku. Pamiętać o częstym mieszaniu, bo nie macie pojęcia jak szybko się przypala :D Gotową masę wystudzić. Masło dokładnie utrzeć, wciąż ucierając dodawać po łyżce masę karmelową. Wyłożyć na biszkopt. "Śnieżki" ubić z pozostałym mlekiem (można je zastąpić śmietaną kremówką, lekko dosłodzoną do smaku), wymieszać z pozostałymi wiórkami i wyłożyć na masę karmelową. Wierzch udekorować według własnej fantazji,a gdyby komuś zabrakło akurat inwencji twórczej to mogę podpowiedzieć,że posypanie wierzchu wiórkami kokosowymi lub zrobienie "esów-floresów" z roztopionej czekolady daja znakomity efekt :-) Smacznego wszystkim wielbicielom kokosu życzę :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.