ulinek77 Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Ciasto z rodzynkami i orzechami SKŁADNIKI 6 jajek 1 1/4 szklanki cukru pudru 1 1/3 szklanki oleju 3 niepełne szklanki mąki 4 łyżki kakao 1 łyżka sody 1 łyżka cynamonu 1 kg jabłek 10 dag rodzynek 10 dag orzechów włoskich WYKONANIE Jajka z cukrem zmiksować, dodać olej i razem połączyć. Stopniowo dodawać mąkę i kakao. Dobrze wymieszać składniki. Potem dodać sodę, cynamon i dokładnie zmiksować. Obrane i pokrojone w kostkę jabłka dodać do masy razem z rodzynkami i orzechami. Wszystko na koniec dobrze wymieszać. Piec około 50 minut w 200 st. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.