ulinek77 Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Pampuchy postne SKŁADNIKI CIASTA Około 1 kg mąki 1 szklanka oleju mąki do gęstości drożdże sól, cukier SKŁADNIKI FARSZU kapusta kiszona suszone grzybki cebula sól, pieprz, listek laurowy, ziele angielskie olej do głębokiego smażenia WYKONANIE Przygotowujemy ciasto drożdżowe, wgniatając mąkę do gęstości. Ciasto powinno po wyrobieniu odchodzić od ręki i nie powinno być zbyt gęste. Farsz należy przygotować dużo wcześniej, ponieważ wymaga dłuższego duszenia na patelni. A całkiem dobrze jest go przygotować wcześniejszego dnia, wtedy nabierze lepszego smaku. Na patelni smażymy kapustę dodajemy wcześniej namoczone i pokrojone grzybki. Na drugiej patelni podsmażamy cebulkę, ilość cebulki według upodobania, ale polecam więcej, będzie smaczniejszy farsz. Gdy już się cebulka usmaży dodajemy ją do farszu razem z przyprawami. I tak przygotowany farsz dusimy dość długo. Z ciasta formujemy małe bułeczki i nadziewamy farszem. Gdy lekko podrosną smażymy na głębokim oleju. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.