Jamaica Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 -0,5 kg trzykrotnie mielonego twarogu -0,5 szklanki cukru -20 dag smietany (gęstej) -20 dag skórki pomarańczowej -0,5 kostki masła -1 zapach pomarańczowy -migdały pocięte w słupki -polewa czekoladowa -kolorowe groszki czekoladowe (na nosek i oczy) Twaróg utrzeć z masłem i cukrem. Dodać śmietanę, wymieszać. Dodać skórkę i zapach pomarańczowy i znów wymieszać. Z masy uformować tułów jeża i wstawić go do lodówki,żeby trochę stężał i schłodził się. W jeża wbić migdały tak, żeby wyglądały jak kolce. Całość dokładnie oblać polewą. Zanim zastygnie przykleić oczy i nos z groszków. Jeżyk wygląda jak żywy, bosko pachnie pomarańczami i jest wprost uwielbiany przez dzieci... Mam mówić jeszcze? :D Smacznego!!!!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.