Jamaica Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 -0,5 szklanki cukru -2 łyżki miodu -150 g śmietany -1 łyżka masła -6 małych jabłek Wszystkie składniki z wyjątkiem jabłek zagotować w rondelku i gotować tak przez 15-20 minut aż utworzy się gęsty, jasnobrązowy karmel. W każde jabłko wbić patyczek (np. taki jak do robienia szaszłyków) i zanurzyć je w karmelu. Nie obierać ich wcześniej! Mają być ze skórką. Osączyć, odłożyć na pergamin i niecierpliwie czekać aż karmel zastygnie :D Przepis dostałam w nietypowy sposób, bo mój syn przyniósł go ze... szkoły :-) Na lekcji angielskiego podała go uczniom nauczycielka, jako przykład tradycyjnego dania w Anglii. Podobno wszyscy zajadają się tam takimi jabłuszkami w Haloween. My co prawda takiego święta nie obchodzimy, ale takimi jabłuszkami zajadać się lubimy :D Smacznego!!!!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.