Jamaica Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2006 -1 czubata szklanka kaszy manny -1 kopiasta łyżka masła -1 litr wody -sól Do 1 litra gotującej się wody wsypać, cały czas mieszając, kaszę mannę. Gdy stanie się gęsta, dodać masło, zmniejszyć ogień, mieszać i jeszcze przez kilka minut trzymać na niewielkim ogniu, aż kasza zrobi się miękka. Wylać na duży, płaski półmisek i rozprowadzić równomiernie w taki sposób, aby warstwa była cienka (1-2 cm grubości). Odstawić do wychłodzenia. Zimną pokroić w kostkę. Takie kluseczki mają niespodziewanie wiele zastosowań :D Można podawać je do wszelkiego rodzaju czystych zup, albo przygotować z nich słodki podwieczorek. Wystarczy pokroić je w nieco większą kostkę, panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej i usmażyć na gorącym maśle, rumieniąc z obu stron. Podawać z konfiturami, dżemem lub słodkim (np. owocowym) sosem. Smacznego !!!!!!!!!!! Wyślij przepis znajomym Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.