Gość Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2004 Jak przygotować brzoskwinie w syropie , aby były takie chociaż podobne do tych z puszki. Chodzi mi, aby były w słoiku na zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2004 Ja robię tak: Przekrawam na pół (jak podpowiada anatomia) wyjmuję pestki i obieram ze skórki. Następnie gotuję syrop z wody i cukru i zalaewam ułożone w słoikach owoce.Pasteryzyję ok 15-20 min (tzn. do większego garnka układan słoiki, zalewam zimną wodą i doprowadzam do prawie wrzenia) Tak przygotowane owoce nadają sie na ciasto, lub deser. powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.