Jamaica Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 CIASTO: -2 szklanki mąki krupczatki -15-20 dag margaryny -2 żółtka -2/3 szklanki cukru pudru KREM KOKOSOWY: -2 budynie kokosowe -0,5 litra mleka -1 kostka masła -100 g wiórków kokosowych ORAZ... -1 puszka ananasów -100 g wiórków kokosowych CIASTO: Wszystkie składniki ciasta posiekać nożem, a później szybko i zgrabnie zagnieść, pamiętając,że im szybciej to zrobimy, tym doskonalsze będzie ciasto po upieczeniu. Gotowe ciasto zawinąć w folię i wstawić na 30 minut do lodówki. Później rozwałkować je, wylepić nim foremkę (ja używam blaszki o wymierach 24x28 cm) i upiec na złoty kolor. KREM: Budynie przygotować w podanej ilości mleka, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Masło utrzeć na puch. Dodawać do niego po 1 łyżce wystudzonego budyniu. Gdy masa stanie się jednolita, dodać do niej także wiórki kokosowe (100 g ) CIASTO ANANASOWO-KOKOSOWE: Na upieczonym i wystudzonym cieście rozsmarować cały krem. Położyć na nim plastry ananasów, bardzo starannie osączone z syropu. Całość posypać wiórkami, uprażonymi uprzednio na złoty kolor na suchej patelni. Smacznego smacznego smacznego!!!!!!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.