Jamaica Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 CIASTO: -2 szklanki mąki krupczatki -15-20 dag margaryny -2 żółtka -2/3 szklanki cukru pudru KREM KOKOSOWY: -2 budynie kokosowe -0,5 litra mleka -1 kostka masła -100 g wiórków kokosowych ORAZ... -1 puszka ananasów -100 g wiórków kokosowych CIASTO: Wszystkie składniki ciasta posiekać nożem, a później szybko i zgrabnie zagnieść, pamiętając,że im szybciej to zrobimy, tym doskonalsze będzie ciasto po upieczeniu. Gotowe ciasto zawinąć w folię i wstawić na 30 minut do lodówki. Później rozwałkować je, wylepić nim foremkę (ja używam blaszki o wymierach 24x28 cm) i upiec na złoty kolor. KREM: Budynie przygotować w podanej ilości mleka, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Masło utrzeć na puch. Dodawać do niego po 1 łyżce wystudzonego budyniu. Gdy masa stanie się jednolita, dodać do niej także wiórki kokosowe (100 g ) CIASTO ANANASOWO-KOKOSOWE: Na upieczonym i wystudzonym cieście rozsmarować cały krem. Położyć na nim plastry ananasów, bardzo starannie osączone z syropu. Całość posypać wiórkami, uprażonymi uprzednio na złoty kolor na suchej patelni. Smacznego smacznego smacznego!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.