Jamaica Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2006 -4 gruuube plastry mortadeli (mniej więcej 1 cm grubości) -łyżka musztardy -pieprz CIASTO: -pół szklanki piwa -2 jaja -2 czubate łyżki mąki -pół szklanki oleju do smażenia -sól Mortadelę posmarować musztardą, posypać pieprzem i... zostawić na razie w spokoju :D Przygotować ciasto. Połączyć piwo z żółtkami i mąką, dodać ubite na sztywną pianę białka i sól. Wszystko dokładnie wymieszać. Każdy plasterek mortadeli maczać w cieście i smażyć z obu stron na złocisty kolor. Podawać z surówką lub zieloną sałatą. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.