Jamaica Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2006 NA KREM: -25 dag masła -25 dag cukru pudru -6 żółtek -kieliszek bardzo mocnej kawy rozpuszczalnej -kieliszek spirytusu NA PONCZ: -1 szklanka mocnej kawy rozpuszczalnej -2 łyżeczki cukru -1 kieliszek spirytusu lub wódki A TAKŻE... -2 okrągłe wafle -30 dag okrągłych biszkoptów KREM: Masło utrzeć z cukrem na puch. Dodawać do niego po jednym żółtku, a gdy masa będzie jednolita wlać po trochu kawę oraz spirytus. PONCZ: Kawę posłodzić i wymieszać z alkoholem. TORT KAWOWY: Ułożyć tort według następujących warstw: 1.wafel 2.krem 3.biszkopty lekko nasączone ponczem 4.krem 5.biszkopty (jak wyżej) 6.krem 7.drugi wafel Boki ciasta posmarować resztą kremu i ładnie wygładzić. Wierzch można polac polewą czekoladowa, ozdobić odrobiną kremu i czekoladowymi ozdobami w kształcie ziaren kawy lub zostawić w spokoju :D Smacznego!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.