Jamaica Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2006 -1 kg ziemniaków -15 dag boczku -2 łyżki masła -1 cebula -1 por -1 szklanka mleka -1 szklanka rosołu (może być z kostki) -pieprz -sól Cebulę i por drobno pokroić, a później razem przesmażyć na maśle. Boczek pokroić w kostkę, dodać do warzyw i też chwilkę smażyć. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w cienkie plastry, dodać do składników na patelni i znów przez chwilę trzymać na ogniu, cały czas mieszając. Gorące mleko wymieszać z bulionem (też gorącym). Taką mieszanką zalać ziemniaki. Przyprawić do smaku, a później gotować na bardzo małym ogniu, aż cały płyn odparuje. Ziemniaki po normandzku można podawać jako samodzielne danie (np. na kolację) lub z sadzonymi jajkami i surówką w charakterze obiadu. Chciałam też dodać,że...no poprostu pyszne są :D Polecam i życzę smacznego!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.