Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

-8-10 dużych, podłużnych ziemniaków -30 dag mielonego mięsa -1 cebula -1 jajko -1-2 łyżki koncentratu pomidorowego -2 łyżki masła -sól -pieprz -zioła prowansalskie -szczypta papryki w proszku -natka pietruszki Ziemniaki obrać, przekroić wzdłuż. Ostrożnie je wydrążyć tak, aby uzyskać ziemniaczane miseczki. Lekko osolić wewnątrz. Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na roztopionym maśle. Dodać mięso i również podsmażyć. Dodać jajko, koncentrat, doprawić i jeszcze chwilę trzymać na ogniu. Wydrążone połówki ziemniaków napełnić farszem i ułożyć w garnku. Wlać do niego osoloną wodę tak, aby sięgała do 3/4 wysokości ziemniaków. Gotować do czasu gdy ziemniaki będa miękkie. Podawać posypane posiekaną natką pietruszki. Smacznego!!!!!!!!!!!!!!!!

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.