Jamaica Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2006 NA CIASTO: -35 dag mąki -12,5 dag masła -15 dag cukru -3 jaja -2 łyżeczki proszku do pieczenia -2-3 łyżki mleka NA POLEWĘ: -20 dag miodu -12,5 dag masła -kapka zapachu cytrynowego NIE ZAPOMNIJ TEŻ 0... -1 puszce ananasów w plastrach -6 małych bananach -soku z połowy cytryny -ok.20 dag orzechów do posypania CIASTO: Masło utrzeć z cukrem. Cały czas ucierając dodawać po jednym jaju, a później partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodać tyle mleka, aby ciasto było dosyć gęste. Dokładnie wymieszać i wyłożyć na blaszkę. Ananasy starannie osączyć. Banany obrać, pokroić na plasterki i czym prędzej skropić sokiem z cytryny. Owoce ułożyć na nieupieczonym jeszcze cieście w dowolny sposób. POLEWA: Miód i masło podgrzać, doprawić zapachem cytrynowym. Wylać na owoce. Wierzch ciasta posypać jeszcze równomiernie siekanymi orzechami. Piec ok.45-50 minut w temperaturze 1800C. Smacznego :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.