Justyna 25 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Składniki: *500g wieprzowiny *2 łyżki smalcu *50g suszonych śliwek * 4 pomidory *3 łodygi selera naciowego *0.33l jasnego piwa *ziele angielskie *listek laurowy *natka pietruszki *sól pieprz Wykonanie: Śliwki namoczyć w ciepłej wodzie Pomidory sparzyć i obrać ze skórki pokroić w ćwiartki selery pokroić na kawałki. Mięso pokroić w gruba kostkęi przyrumienić na rozgrzanym smalcu.Przełożyć z tłuszczem do rondla Po 10 minutach dodać śliwki pomidory i przyprawy zalać piwem dusić jeszcze przez 40minut. Mięso podawać z ugotowanym na sypko ryżem posypane natką Cytuj
DeLarge Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2006 mam pytanie czy przygotowując to danie nie "ucieka" Ci spienione piwo? Cytuj
Justyna 25 Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2006 piwo otwieram ok30 minut wcześniej żeby troszkę wygazowało potem wlewam powoli i dusze na malutkim ogniu jeszcze troszke sie pieni ale już niepowinno uciekać. Polecam bo jest naprawde dobre pozdrawiam Justyna Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.