hana144 Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 Szarlotka delikatesowa skladniki: 3 szkl mąki kostkamasla(25 dag) 6 żółtek szklanka cukru pudru 2 plaskie lyzeczki proszku do pieczenia 2 lyzki kwasnej gestej smietany dobrze wysmazona jablkowa marmolada 6 bialek 3\4 szkl cukru pudru tluszcz do wysmarowania formy wykonanie: Tluszcz, makę, proszek i cukier puder rozcieramy . Do dajemy zoltka i smietane, wyrabiamy gladkie ciasto, formujemy kule. owijamy folia i wstawiamy na ok 30 min do lodowki. Do duzej tortownicy wkladamy 2\3 schlodzonego ciasta, na ciescie rozkladamy jablkowa marmolade, pokrywamy warstwa ubita z bialek, całosc posypujemy utartym na tarce ciastem wychlodzonym z lodowki, wstawiamy do nagrzanego piecyka, pieczemy w temp 200 st C przez ok 45 min. Podajemy na zimno. SMACZNEGO!!!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.