Skocz do zawartości

Szarlotka Delikatesowa


hana144

Rekomendowane odpowiedzi

Szarlotka delikatesowa

skladniki:

3 szkl mąki

kostkamasla(25 dag)

6 żółtek

szklanka cukru pudru

2 plaskie lyzeczki proszku do pieczenia

2 lyzki kwasnej gestej smietany

dobrze wysmazona jablkowa marmolada

6 bialek

3\4 szkl cukru pudru

tluszcz do wysmarowania formy

wykonanie:

Tluszcz, makę, proszek i cukier puder rozcieramy . Do dajemy zoltka i smietane, wyrabiamy gladkie ciasto, formujemy kule. owijamy folia i wstawiamy na ok 30 min do lodowki.

Do duzej tortownicy wkladamy 2\3 schlodzonego ciasta, na ciescie rozkladamy jablkowa marmolade, pokrywamy warstwa ubita z bialek, całosc posypujemy utartym na tarce ciastem wychlodzonym z lodowki, wstawiamy do nagrzanego piecyka, pieczemy w temp 200 st C przez ok 45 min. Podajemy na zimno.

SMACZNEGO!!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.