Skocz do zawartości

Knedle Bułczane


Anna22

Rekomendowane odpowiedzi

Knedle

:) 3 czerstwe kajzer

:) 1,5 szklanki mąki

:oops: ok.2 szklanek mleka

:oops: 3 jajka

:oops: 100 g boczku, sól

Kajzerki pokroić w drobną kostkę. Boczek posiekać i stopić na patelni.

skwarki wyjąć , a na tłuszczu , który się wytopił podrumienić bułkę.Ostudzić.

Zalać mlekiem roztrzepanym z zółtkami.Odstawić na 15 minut.

Zalane mlekiem kajzerki wymieszać z mąką. Dodać skwarki.Posolić do smaku.

Delikatnie połaczyć z ubitą z białek pianą.Formować knedle, wkładać je na osolony wrzątek i gotować 10 minut.

:D knedle te świetnie smakują z sosem grzybowym i z innymi sosikami i gulaszami.

Można je robic też bez boczku . Ja czesto dodaje jeszcze do masy posiekaną natke pietruszki.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.