pszczółka maja Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2006 Ciasto: 1 kg mąki, 4-5 jajek, 1 szkl. cukru, ok. 1/2 l mleka ciepłego, margaryna ok 15 dag. 10 dag drożdży. Drożdże rozrobić w ciepłym mleuk z łyżeczką cukru. Pozostawić do wyrośnięcia. Jajka wymieszać z odrobiną soli tłuszczem, wszystko dodać do mąki i wygniatać. Pozostawić do wyrośnięcia. Ciasto rozwałkować, szklanką wycinać kółka i nadziewać łyżką jagód najlepiej z kompotu bądź dżemem jagodowym. Formować bułekczki. Piec ok 15-20 min w temp 200 C. Po wystudzeniu udekorować polewą waniliową bądz czekoladową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszczółka maja Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2007 [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.