Skocz do zawartości

Sernik Na Kruchym Spodzie


Gość mamusia

Rekomendowane odpowiedzi

Na ciasto: 30dag mąki, po 12dag margaryny i cukru, 1 jajko oraz półtorej łyżeczki proszku do pieczenia. Na masę:1kg sera białego, 3/4 szklanki cukru,2 torebki cukru waniliowego,5 żółtek i 1/2 L mleka, 3 łyżkimasła lub margaryny, 2 budynie waniliowe bez cukru. Na pianę: 5 białek,5 łyżek cukru, 2 budynie waniliowe bez cukru. Przygotowanie: Ciasto zagnieść i rozwałkować. Następnie wyłożyć do formy posmarowanej tłuszczem. Zemleć dokładnie ser. Umyć jajka, osuszyć ,oddzielić białka od żółtek. Masłostopić i lekko ostudzić. Połączyć ser,żółtka oraz masło. Wyrabiać, dodając stopniowo pozostałe składniki masy.[ uwaga masa będzie bardzo żadka ale proszę się nie martwić ] Wyłożyć na ciasto, wygładzić . Piec około 40 minut w średnio nagrzanym piekarniku. Ubić pianę, dodać cukier i budynie. [ zamiast budyni można dodać wiórka kokosowe] Na upieczony sernik wyłożyć pianę i potrzymać go jeszcze chwilę w piekarniku, aż wierzch się zarumieni. [uWAGA zamiast mielić ser można już użyć mielony ser ogólnie dostępny w sklepach np. waniliowy w BIEDRONCE osobiście go używam i jest super] ZYCZĘ SMACZNEGO Edyta

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.