pszczółka maja Opublikowano 10 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2006 pół paczki makaronu (grubszego np kolanek, świderek), 0,5 kg mięsa drobiwego, puszka czerwonej fasolki konserwowej, 30 dag pieczarek, 30 dag sera, przyprawy: sól, pieprz, vegeta, papryka Makaron ugotować. Mięso umyć, pokroić, przyprawić, smażyć na rozgrzanym oleju ok 15 min (aż mięso będzie miękkie. Pieczarki umyć, obrać, pokroić w plasterki i smażyć ok 5 min na patelni. Na dno żaroodpornego naczynia wyłożyć makaron, mięso, fasolkę, pieczarki i całość polać sosem (pół szklanki wody zagotować na patelni po pieczarkach dodać przyprawy, łyżkę śmietany i pół łyżki mąki. Całość wymieszać). Zapiekankę piec w nagrzanym piekarniku ok 15 min następnie posypać starkowanym serem i piec aż ser się rozpuści. Cytuj
pszczółka maja Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.