ana Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 Pieczarki z ziemniakami 1 por 1 czerwona papryka 3 duże ziemniaki 2 łyżki oleju sól ,pieprz 10dkg.tartego sera żółtego 12 dużych pieczarek 1 cebula 1/4 l. rosołu instant natka do dekoracji Por i paprykę oczyścić i pokroić na drobne kawałki.Ziemniaki obrać zetrzeć na drobnej tarce i odcisnąć.Smażyć na 1 łyżce oleju z papryką i porem 5 min. na średnim ogniu.Przyprawić solą i pieprzem oraz dodać 2/3 tartego sera.Pieczarki oczyścić i wyciąć z nich trzonki.Kapelusze wypełnić masą ziemniaczaną.Posypać pozostałym serem.Cebulę obrać posiekać i zrumienić na pozostałym oleju,dodać rosół,zagotować.Następnie przelać do formy żaroodpornej.Dodać faszerowane kapelusze pieczarek(fatszem do góry).Zapiekać 20min.w temp.200 st.C. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.