Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pieczarki z ziemniakami 1 por 1 czerwona papryka 3 duże ziemniaki 2 łyżki oleju sól ,pieprz 10dkg.tartego sera żółtego 12 dużych pieczarek 1 cebula 1/4 l. rosołu instant natka do dekoracji Por i paprykę oczyścić i pokroić na drobne kawałki.Ziemniaki obrać zetrzeć na drobnej tarce i odcisnąć.Smażyć na 1 łyżce oleju z papryką i porem 5 min. na średnim ogniu.Przyprawić solą i pieprzem oraz dodać 2/3 tartego sera.Pieczarki oczyścić i wyciąć z nich trzonki.Kapelusze wypełnić masą ziemniaczaną.Posypać pozostałym serem.Cebulę obrać posiekać i zrumienić na pozostałym oleju,dodać rosół,zagotować.Następnie przelać do formy żaroodpornej.Dodać faszerowane kapelusze pieczarek(fatszem do góry).Zapiekać 20min.w temp.200 st.C.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.