ana Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2004 Pieczarki z ziemniakami 1 por 1 czerwona papryka 3 duże ziemniaki 2 łyżki oleju sól ,pieprz 10dkg.tartego sera żółtego 12 dużych pieczarek 1 cebula 1/4 l. rosołu instant natka do dekoracji Por i paprykę oczyścić i pokroić na drobne kawałki.Ziemniaki obrać zetrzeć na drobnej tarce i odcisnąć.Smażyć na 1 łyżce oleju z papryką i porem 5 min. na średnim ogniu.Przyprawić solą i pieprzem oraz dodać 2/3 tartego sera.Pieczarki oczyścić i wyciąć z nich trzonki.Kapelusze wypełnić masą ziemniaczaną.Posypać pozostałym serem.Cebulę obrać posiekać i zrumienić na pozostałym oleju,dodać rosół,zagotować.Następnie przelać do formy żaroodpornej.Dodać faszerowane kapelusze pieczarek(fatszem do góry).Zapiekać 20min.w temp.200 st.C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.