asiak30 Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Przygotowujemy w równych cześciach:kapustę,marchewkę,pietruszkę,seler,cebulę plus kilka ząbków czosnku (kiedy jest sezon na kalarepkę można ją także dodać). Wszystkie warzywa kroimy na zapałkę. Podsmażamy na oleju warzywa zaczynając od najtwardszego,dodając stopniowo kolejne. Kiedy wszystkie warzywa są podsmażone zalewamy je rosołkiem , dusimy do miękkości. Gdy są już gotowe dodajemy dużą ilość koperku, podbijamy śmietaną ewentualnie z dodatkiem mąki i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pyszne z bułką i jako jarzynka do obiadu :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.