olusia1 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 BISZKOPT-5 jaj ,5 łyżek cukru ,cukier waniliowy ,5 łyżek mąki tortowej , łyzka proszku do pieczenia. Masa:dzem truskawkowy,jagodowy czy inny ... Kokos -20dkg kokosu ,3/4 margaryny ,3/4 szkl cukru ,2 jaja ,2 łyżki mleka . Polewa czekoladowa Biszkopt--całe jaja wybić do miski dodać cukier, cukier waniliowy ubijać ok 15 min aż do uzyskania gęstej masy pozniej dodac mąke zmieszaną z proszkiem do pieczenia .Wylać na tortownice ok 28cm posmarowaną tłuszczem .Piec w piekarniku 180 stopni jak biszkopt będzie prawie upieczony wyjąc i jeszcze na gorący wysmarowac dzemem ,na to przygotowaną wczesniej mase kokosową i znów włożyć do piekarnika na ok 20 min az kokos się zarumieni. Masa kokosowa--do garnka włozyc margaryne ,kokos i mleko gdy się cukier rozpuści odstawić ostudzić i dodac 2 jajka . Polecam ! można polać polewą czekoladową jak zazwyczaj kupuje czekolade dodaje mleka i rozpuszczam ją w garnuszku . :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.