Skocz do zawartości

Pieguski Takie Jak W Sklepie


dareks

Rekomendowane odpowiedzi

Pieguski z czekoladą 115g masła o temperaturze pokojowej 200g miałkiego cukru 1 jajko, lekko roztrzepane ¼ łyżeczki esencji lub aromatu waniliowego 115g mąki 1 szczypta proszku do pieczenia 100g migdałów, zmielonych 150g kawałeczków czekolady 1.Rozgrzać piekarnik do 180C.Nasmarować 2 blachy miękkim masłem i wstawić do lodówki. 2.Drewnianą łyżką lub mikserem utrzeć masło i cukier na lekką, puszystą masę. Stopniowo dodawać jajo i wanilię, dobrze ubijając po każdej porcji. 3.Przesiać razem mąkę, proszek do pieczenia i zmielone migdały. Mieszankę tę wsypać do masy w dwóch partiach, dobrze wymieszać po dodaniu każdej porcji. Na koniec dołożyć kawałeczki czekolady. 4.Masę podzielić na 24 porcje, uformować kulki i umieścić je na blachach, pamiętając o odstępach. Przed włożeniem do piekarnika kulki należy lekko spłaszczyć. Piec 15-20 minut, do momentu, gdy się zrumienią. Po zdjęciu z blachy wyłożyć na metalową podstawkę, pozostawiając do ostygnięcia. Z pozostałą częścią ciasta postępować w podobny sposób, blachy przygotować jak w pkt 1. Przechowywać w szczelnym pojemniku.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.