basia1965 Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Dzisiaj jadłam pyszne ciasteczka. Były to kokosanki- biała czekolada z kokosem/ nie były upieczone/.Inne ciastka- na małym andrucie też przepyszna masa w kształcie małego ziemniaka. Może ktoś zna przepis na te cudeńka lub na inne. Chętnie skorzystam. Cytuj
Jolmira Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 Może to Ci przypasuje Orzechowe ciasteczka Składniki: 2 jajka 85 g cukru 60 g mąki 50 g łuskanych orzechów włoskich (ew. laskowych) Jajka ubijamy, dodając stopniowo cukier. Robimy to tak długo, aż kryształki rozpuszczą się. Wsypujemy mąkę i mieszamy. Orzechy kroimy i dodajemy do ciasta. Na blachę wysmarowaną tłuszczem nakładamy łyżką małe kuleczki z ciasta. Pieczemy ok. 10 minut w temperaturze 200 stopni C. Smacznego! Znalazłam jeszcze coś takiego https://www.rysch.com/kuchnia/ciasteczka_cytrynowe.htm Cytuj
basia1965 Opublikowano 22 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 Bardzo dziękuję za przwpis na orzechowe ciasteczka. Dzisiaj je upiekłam. Ciasteczka są przepyszne. Cytuj
ANGI Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 No więc może mój przepis się przyda na Kuleczki Rafaello :D Składniki: 1 3/4 szklanki mleka 1 budyń kokosowy 10 łyżek cukru 1 kostka margaryny 400g wiórek kokosowych migdały Ugotować budyń na mleku z dodatkiem cukru i wystudzić. Następnie dodać margarynę pokrojoną w kostkę i około 300g wiórków kokosowych. Dokładnie wymieszać i formować kulki, wkładając do środka po jednym migdale. Kulki obtaczamy jak najdokładniej w reszcie wiórków kokosowych. Jeżeli masa kokosowa jest zbyt rzadka, wstawiamy ją na ok. pół godziny do lodówki. Kuleczki rafaello przechowuje się w lodowce. Pozdrawiam cieplutko:))) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi