Skocz do zawartości

Tort Truskawkowy


pawdor

Rekomendowane odpowiedzi

1 kg truskawek 4 żółtka szklanka cukru 2 masła roślinne biszkopty truskawki podzielić na pół, jedną porcję pokroić na połówki drugą na ćwiartki. Żółtka utrzeć z masłem na zimno póżniej na ciepło. masło zminksować i dodawać trochę żółtek i truskawek ćwiartek, aż do wykończenia cały czas miksując. na koniec wrzucić połówki truskawek i wymieszać łyżką. Całość ułożyć w tortownicy wyłożonej biszkoptami ( spód i boki). Do środka można włożyć trochę biszkoptów. Przybrać truskawkami i włożyć do lodówki na 2-3 godziny. Smaczego :-D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.