Gość Lilia18 Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2004 ciasto: 37,5 dag mąki, 15 dag cukru, 15 dag margaryny, 1 jajko, 1 łyżka dobrego ciemnego kakao, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, 1 opakowanie cukru waniliowego krem: 50 dag tłustego twarogu, 20 dag cukru, 20 dag margaryny, 3 jajka, 1 opakowanie budyniu waniliowego, 1 opakowanie cukru waniliowego Margaryna do posmarowania formy 1. Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia, przesiać do miski do ucierania. 2. Dodać cukier, cukier waniliowy, jajko, margarynę i ucierać lub wyrabiać mikserem, aż do całkowitego połączenia się składników. 3. Przełożyć ciasto na stolnicę oprószoną mąką i jeszcze raz zagnieść rękami tak, aby było gładkie. Gdyby się kleiło do rąk, uformować je w kulę i włożyć na godzinę do lodówki. 4. Stopić i schłodzić margarynę. 5. Twaróg przetrzeć przez sito. 6. przygotować krem, ucierając na jednolitą gładką masę wszystkie składniki. 7. Dużą tortownicę (o średnicy 26 - 28 cm) posmarować margaryną i wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód zetrzeć "na pazurkach" połowę ciasta. Wyłożyć masę twarogową, wyrównać powierzchnię i zetrzeć resztę ciasta. 8. Piec ok. 60 - 70 min w temperaturze 170 - 180 st. C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.