Skocz do zawartości

Tort serowo - waniliowy


Gość Lilia18

Rekomendowane odpowiedzi

ciasto:

37,5 dag mąki,

15 dag cukru,

15 dag margaryny,

1 jajko,

1 łyżka dobrego ciemnego kakao,

2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia,

1 opakowanie cukru waniliowego

krem:

50 dag tłustego twarogu,

20 dag cukru,

20 dag margaryny,

3 jajka,

1 opakowanie budyniu waniliowego,

1 opakowanie cukru waniliowego

Margaryna do posmarowania formy

1. Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia, przesiać do miski do ucierania.

2. Dodać cukier, cukier waniliowy, jajko, margarynę i ucierać lub wyrabiać mikserem, aż do całkowitego połączenia się składników.

3. Przełożyć ciasto na stolnicę oprószoną mąką i jeszcze raz zagnieść rękami tak, aby było gładkie. Gdyby się kleiło do rąk, uformować je w kulę i włożyć na godzinę do lodówki.

4. Stopić i schłodzić margarynę.

5. Twaróg przetrzeć przez sito.

6. przygotować krem, ucierając na jednolitą gładką masę wszystkie składniki.

7. Dużą tortownicę (o średnicy 26 - 28 cm) posmarować margaryną i wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód zetrzeć "na pazurkach" połowę ciasta. Wyłożyć masę twarogową, wyrównać powierzchnię i zetrzeć resztę ciasta.

8. Piec ok. 60 - 70 min w temperaturze 170 - 180 st. C

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.