ina12 Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 Biszkopt: 4 jajka szklanka mąki krupczatki łyżka mąki ziemniaczanej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szklanka cukru Masa twarogowa: 50 dag twarogu 2 jajka, pół szklanki mleka łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 kostki margaryny 1/2 szklanki cukru aromat zapachowy Do dekoracji: polewa kakaowa, wiórki kokosowe, owoce Biszkopt: Całe jajka ubić z cukrem, dodać przesianą makę z proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać. Piec około 25 min w temp. 160-180* C. Masa twarogowa: Zmielony twaróg utrzeć z jajkami i mlekiem rozmieszanym z mąką ziemniaczaną. Margarynę i cukier rozpuścić w dosyć dużym garnku, dodać mase twarogową, aromat zapachowy i gotować do zgęstnienia, cały czas mieszając. Wystudzony biszkopt przekroić i wyłożyć goracą masę, przykryć drugim krążkiem. Wierzch i boki biszkopta polać polewą kakaową i posypać wiórkami kokosowymi, zamiast wiórek kokosowych można ozdobić wierzch owocami kiwi, mandarynkami i.t.p. a boki wiórkami kokosowymi. ina12 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.