siula Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 CIASTO: 4 jajka szklanka cukru szklanka mąki 7 łyżek oliwy lub dobrego oleju łyżeczka proszku do pieczenia PTASIE MLECZKO: 0,5 l kremówki 2 śmietan fixy 2 galaretki malinowe PONCZ: sok z jednej cytryny 2łyżki cukru Jajka ubić z cukrem.Pod koniec ubijania wlać olej.Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Gotowe ciasto przelać do przygotowanej wcześnie tortownicy o średnicy 24 cm.Piec 40 minut w temperaturze 180 C.Ostudzone ciasto podzielić na dwa krążki.Galaretki rozpuścić w niepełnej szklance gorącej wody,wystudzić.Śmietanę ubić ze śmietan fixami.Gęstniejącą galaretkę delikatnie wymieszać ze śmietaną(do masy można dodać maliny będzie smaczniejsze).Pół szklanki wody wymieszać z cukrem i sokiem z cytryny.Ciasto nasączyć ponczem,przełożyć ptasim mleczkiem,wstawić na godzinę do lodówki i gotowe.Życzę Smacznego!!! :-) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.