siula Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 SKŁADNIKI: 20 dag margaryny 2 szklanki krupczatki 0,5 szklanki cukru pudru cukier waniliowy 2 żółtka łyżeczka proszku do pieczenia 500 g amerykańskich borówek WYKONANIE: Z podanych składników zagniatamy ciasto i wkładamy na dwie godziny do lodówki. Ciasto dzielimy na dwie części: mniejszą i większą. Większą wykładamy na spód przygotowanej formy do tart. Wysypujemy umyte i odsączone borówki. Przykrywamy rozwałkowaną mniejszą częścią ciasta. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 30 minut. Najlepiej smakuje z porcją bitej śmietany. Pychotki :-) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.