ina12 Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 Puszka tuńczyka w oleju główka kruchej zielonej sałaty 3 ziemniaki ugotowane w mundurkach 3 pomidory zielona papryka 3 cebule dymki pęczek koperku lub natki pietruszki ząbek czosnku 2 jajka ugotowane na twardo 15 oliwek 3 łyżki octu winnego, oliwa, cukier, pieprz, sól. Warzywa umyć, sałatę porozrywać na małe kawałki, paprykę pokroić w wąskie paski, cebulę i ziemniaki w plasterki następnie na mniejsze części, pomidory pokroić w kawałki.Tuńczyka rozdrobnić i wymieszać z warzywami, 1/3 koperku odłożyć, a resztę posiekać,wymieszać z octem i oliwą, dodać zmiażdżony czosnek oraz cukier, sól i pieprz do smaku.Sałatkę polać przygotowanym sosem, wymieszać, udekorować oliwkami, ćwiartkami jaj i posypać koperkiem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.