asienka77 Opublikowano 24 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2004 1 paczka kleiku ryżowego 3 całe jajka 1 szklanka cukru 2-3 łyzki wiórków kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 kostka masła lub margaryny Sposób wykonania: Wszystkie składniki dokładnie wyrobić,formować kulki, rozpłaszczyć i w środek kłaść marmoladę lub dżem. Piec 15-20 minut aż cistka się zarumienią. Cytuj
Gość alcia Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 :) jakie maja byc duze te kulki? czy posypac czy posmarowac blache do pieczenia? prosze o wiecej informacji bo nie kazdy wie co i jak po kolei czynic! Cytuj
asienka77 Opublikowano 15 Października 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Ja zawsze robię kulkę wielkości orzecha włoskiego,rozpłaszczam,na środku dziurkę,a w nią marmolada lub dżem.Nigdy nie podsypuję blachy,bo zawsze piekę na papierze do pieczenia. Przepis jest bardzo prosty:). Cytuj
kaja5 Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 Bardzo dobre ciastka piekłam je córce kiedy była na diecie bezglutenowej.POLECAM.SMACZNEGO. :) :roll: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.