Pola Połetek Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Składniki: 2 szklanki mąki ( z czego 1/2 szklanki ziemniaczanej) 4 łyżki wody 1 1/2 szklanki cukru 2 łyżki kakao 1 kostka Palmy 4 jajka 1/2 słoika dżemu truskawkowego 2 łyżki proszku do pieczenia Margarynę, cukier, wodę i kakao zagotować przez 8 minut. Wystudzić i odlać pół szklanki. Do reszty masy dodać żółtka, dżem i mąkę przesianą z proszkiem stale ucierając. Na końcu dodać pianę z białek i piec około 60 minut w 170 stopniach. Jeszcze gorący polać polewą. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.