ina12 Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Ilość owoców według własnej decyzji. Dobrze umyte morele ze skórką, a brzoskwinie obrane, bez pestek zagotować z bardzo małym dodatkiem wody. Owoce zmiksować lub gorące przetrzeć przez sito, od razu zlać do słoików, dostosowanych wielkością do jednorazowego użycia, słoje zamknąć i wstawić do pasteryzacji. Pasteryzować około 15 minut opakowania o pojemnosci do 0,5 l, większe o 5 minut dłużej. Nektar jest dość gęsty, dlatego przygotowując napój do podania, należy go rozcieńczyć syropem z wody i cukru, mlekiem, wodą mineralną. ina12 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.