Skocz do zawartości
Gość dusia

Zupa Węgierska

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dusia

wywar rosołowy kiełbasa zwyczajna kolorowa papryka ziemniaki przecier pomidorowy śmietana natka pietruszki chili ugotowac wywar nie podałam ilosci bo to zalezy od potrzeb dodac ziemniaki pokrojone w kostke kiełbase i papryke to wszystko gotowac pod koniec gotowania dodac przecieru pomidorowego i doprawic chili na koncu zabielic smietaną i posypac natką smacznego :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dzis Dusiu ugotowalam Twoja zupe ,smaczna ,troszki mi wyszla podobna do bretonki po fasolsku .Ale moj synek zjadl dwie porcje , to chyba najlepsza recenzja :wink:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dusia, Mangalena, na 1,5-2l wody jakie mniej więcej radzicie proporcje poszczególnych składników? Z góry dzięki. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

wywar rosołowy

kiełbasa zwyczajna

kolorowa papryka

ziemniaki

przecier pomidorowy

śmietana

natka pietruszki

chili

ugotowac wywar nie podałam ilosci bo to zalezy od potrzeb dodac ziemniaki pokrojone w kostke kiełbase i papryke to wszystko gotowac pod koniec gotowania dodac przecieru pomidorowego i doprawic chili na koncu zabielic smietaną i posypac natką smacznego :wink:

Autor przepisu trochę namieszał, ale może będę prostował.

Wody-wywaru 4, 4-5 l. Kiełbasy na ta ilość wody 50-60 dkg, papryki 4 średnie sztuki. Ziemniaki można sobie podarować (nie pasują do tej zupki), przecier pomidorowy 150-200 g, śmietanę można sobie odpuścić (lepsza jest bez, psuje smak), chili (4 papryczki) może być ze słoika, z zalewy. Do smaku ja dodaję podduszoną cebulę (1 ogromna lub 2 średnie). Gotować jak autor podał, gdy papryka ma jeszcze twardą skórę dodać przecier i chili. Gotować dalej na wolnym ogniu. Gotowe gdy papryka się "rozlatuje". Z przypraw dodaję majeranek, oregano i pieprz, do smaku.

Smacznego :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.