Skocz do zawartości

Kefir77

Smakowicze
  • Zawartość

    6
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralny

O Kefir77

  • Tytuł
    Nowy forumowicz
  1. Kefir77

    Zupa Meksykańska

    Ja również nie dodaję, warzywka, kucharka czy innych "mieszanek". Zupę, na talerzu, posypuję startym żółtym serem.
  2. Kefir77

    Zupa Węgierska

    Autor przepisu trochę namieszał, ale może będę prostował. Wody-wywaru 4, 4-5 l. Kiełbasy na ta ilość wody 50-60 dkg, papryki 4 średnie sztuki. Ziemniaki można sobie podarować (nie pasują do tej zupki), przecier pomidorowy 150-200 g, śmietanę można sobie odpuścić (lepsza jest bez, psuje smak), chili (4 papryczki) może być ze słoika, z zalewy. Do smaku ja dodaję podduszoną cebulę (1 ogromna lub 2 średnie). Gotować jak autor podał, gdy papryka ma jeszcze twardą skórę dodać przecier i chili. Gotować dalej na wolnym ogniu. Gotowe gdy papryka się "rozlatuje". Z przypraw dodaję majeranek, oregano i pieprz, do smaku. Smacznego :mrgreen:
  3. Kefir77

    Zupa Serowo-Porowa

    Boczniaka duszę razem z porem i mięsem w garnku. Boczniak w "obróbce" podobny jest do pieczarki.
  4. Kefir77

    Zupa Serowo-Porowa

    Ja zamiast groszku ptysiowego dodaję boczniaka. Pycha!
  5. Kefir77

    Zupa Meksykańska

    Ja zrobiłem zupę z 500 g mięsa i dodałem 2 litry bulionu. Do tego 5 papryczek chili z zalewy. Powstała super ostra zupka, a na talerz obowiązkowo troszeczkę pietruszki.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.