ina12 Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 1 1/5 szklanki ryżu 3 szklanki mleka kostka rosołowa łyżka tłuszczu sól, cebula 15 - 20 dag wątroby 2 jajka 2 łyżki startego sera łyżka posiekanej pietruszki bułka tarta, tłuszcz do smażenia Umyty ryż wsypać do dużej ilości wody, kilka minut gotować, a następnie odcedzić. Zagotować mleko z kostką rosołową, wsypać ryż, osolić do smaku, dodać łyżkę tłuszczu i razem ugotować. Drobno pokroić cebulę, posiekać watrobę. Na stopionym tłuszczu podsmażyć cebulę, a potem wątrobę i smażyć razem tylko tyle, aby straciła krwisty kolor. Do przestudzonego ryżu dodać wątrobę z cebulą, zieleniną, jajko i starty ser, masę przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Podzielić na równej wielkości 10 porcji, uformować kotlety, umaczać je w rozbitym jajku i otoczyć w bułce tartej, usmażyć. Bardzo dobrym dodatkiem do tych kotletów jest sos pomidorowy lub pieczarkowy, a podawać z surówką. ina12 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.