ina12 Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Paczkę okrągłych biszkoptów 15 dag gorzkiej czekolady 3 łyżki wody1/4 szklanki cukru szklanka kremówki 4 jajka, łyżeczka masła łyżeczka cukru pudru Tortownicę wysmarować masłem, brzegi wyłożyć biszkoptami, dno posypać cukrem pudrem i kilkoma pokruszonymi biszkoptami. Do rondelka wlać wodę, ustawić go na parze, włożyć pokruszoną czekoladę. Kiedy czekolada się rozpuści dodawać kolejno żółtka, cały czas ucierajac masę. Odstawić do wystygnięcia. W jednym naczyniu ubić pianę z białek a gdy będzie sztywna, wsypać cukier, w drugim naczyniu ubić śmietanę. Białka i śmietanę dodać do czekolady, dokładnie wymieszać i wyłożyć do tortownicy. Wstawić do zamrażalnika na 5 godzin. Przed podaniem udekorować, zrobić rozetkę z bitej śmietany na srodku. ina12 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.