ulinek77 Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 przepis jest juz na kulinaria - ogólne Pasztet grzybowy - 80 dag borowików lub innych grzybów - 3 cebule - 4 kajzerki - 6 jajek - śmietana do namoczenia kajzerki - sól, pieprz mielony - masło i bułka tarta do formy Grzyby dokładnie oczyścić i odgotować. Następnie podsmażyć z cebulką na maśle. Kajzerki namoczyć w śmietanie i odcisnąć. Wszystko zemleć i utrzeć z sześcioma żółtkami. Doprawić solą, pieprzem i wymieszać z ubita na sztywno piana z białek. Masę przełożyć do posmarowanej masłem i posypanej bułką formy. Piec 50 min. W temp. 160 stopni C. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.