Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

przepis jest juz na kulinaria - ogólne

Pasztet grzybowy

- 80 dag borowików lub innych grzybów

- 3 cebule

- 4 kajzerki

- 6 jajek

- śmietana do namoczenia kajzerki

- sól, pieprz mielony

- masło i bułka tarta do formy

Grzyby dokładnie oczyścić i odgotować. Następnie podsmażyć z cebulką na maśle. Kajzerki namoczyć w śmietanie i odcisnąć. Wszystko zemleć i utrzeć z sześcioma żółtkami. Doprawić solą, pieprzem i wymieszać z ubita na sztywno piana z białek. Masę przełożyć do posmarowanej masłem i posypanej bułką formy. Piec 50 min. W temp. 160 stopni C.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.