halinka:0 Opublikowano 5 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2006 Upiec 2 biszkopty (ciemny i jasny) to składniki na 1 biszkopt 2 trzeba upiec ciemny 3 jaja 3/4 szkl. cukru 1/2 szkl. mąki 2,5 łyzki kartoflanki 3/4 łyżkii proszku do pieczenia 3 łyżki wody krem: 2 masła roślinne 1 szkl. cukru 4 jaja spirytus krem zrobić tak jak krem do torta. Zrobiony krem podzielić na pół. Do jednej części dodać 1 gorzka czekolade rozpuszczaoną w 3 łyżkach mleka i utrzeć. Do drugiej częsci dodać pół słoika dżemu z czarnej porzeczki, trzeba uważać aby krem się nie zważył. Na jasny biszkopt wykladamy krem porzeczkowy, na krem kładziemy biszkopt ciemny a na to krem czekoladowy. Na wierzchu posypujemy startą czekoladą. Polecam placek jes przepyszny tylko trzeba uważać żeby krem sei nei zważył z dżemem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.