Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl

halinka:0

Smakowicze
  • Zawartość

    18
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralny

O halinka:0

  • Tytuł
    Nowy forumowicz
  1. Upiec biszkopt z 12 jaj 1.5 l śmietany 6 łyżek cukru pudru 1 dżem brzoskwiniowy 6 śmietanek fix 2 galareki brzoskwiniowe ugotować w 3 szkl. wody i pokroic w drobną kosteczkę 1 czekolada gorzka 1 p. brzoskwiń Wykonanie: śmietanę ubić z cukrem i fiksami. biszkopt przekroić na na 5 cześci. Na 1 położyć troche śmietany z dżemem, przykryć plackiem i polożyc śmietanę z połową galaretki na to plecek i śmietanę z czekolada, nastepnie placek i smietane zbrzoskwiniami pokrojonym,i w kostkę. wierch tortu udekorować smietana i posypac galaretka Pychaaaaaaaaaa
  2. upiec biszkopt z makiem z 9 jaj krem: 1.5 kasi 3 jaja 3 łyżki cukru krem zrobić jak na torta i dodać 1 mała nutelle. 2 galaretki agrestowe ugotować w 3 szkl. wody Placek przekroić na pół, posmarować połową kremu, na to wylac tężęjącą galaretke, przykryć biszkoptem i posmarować resztą kremu. Na wierzch posypać startą czekolade.
  3. Upiec 2 biszkopty (ciemny i jasny) to składniki na 1 biszkopt 2 trzeba upiec ciemny 3 jaja 3/4 szkl. cukru 1/2 szkl. mąki 2,5 łyzki kartoflanki 3/4 łyżkii proszku do pieczenia 3 łyżki wody krem: 2 masła roślinne 1 szkl. cukru 4 jaja spirytus krem zrobić tak jak krem do torta. Zrobiony krem podzielić na pół. Do jednej części dodać 1 gorzka czekolade rozpuszczaoną w 3 łyżkach mleka i utrzeć. Do drugiej częsci dodać pół słoika dżemu z czarnej porzeczki, trzeba uważać aby krem się nie zważył. Na jasny biszkopt wykladamy krem porzeczkowy, na krem kładziemy biszkopt ciemny a na to krem czekoladowy. Na wierzchu posypujemy startą czekoladą. Polecam placek jes przepyszny tylko trzeba uważać żeby krem sei nei zważył z dżemem.
  4. halinka:0

    Przepyszne Cappuccino

    dziekuje za mile wypowiedzi napewno zamieszcze jeszcze kilka smacznych przepisów
  5. halinka:0

    Adwokat

    witam ja mam takie pytanie jest toprzepis sprawdzony?? jakiej konsysytencji jest ten trunek? gdzie go przechowywać? i jak długo? pozdrawiam
  6. halinka:0

    Likier toffi

    jest przepyszny tylko ze ja gotuje mleko 2 godz wtedy nie jest taki gesty polecam
  7. 20 dkg wiórek kokosowych 3/4 l wodki wiorki zalac wódką na 7 dni i szczelnie zamknąć, po 7 dniach dobrze wysisnąć np. przez pieluszkę tetrową do tego dodac: 1 puszka mleka skondensowanewgo słodzonego i 1 puszka mleka niesłodzonego i 1 puszka mleczka kokosowego odciśniętą wódke zmiksować z mlekiem i zlac do butelek i wstawic do lodowki na 2 dni i gotowe. Na wierchu butelki moze sei zrobic mala sklorupka przez kokos. przed podaniem dobrze wstrzasnac. przechowywac w lodowce polecam jest pyszneeeeeee
  8. ja je dzis juz upieklam i to 2 raz a dzis zrobilam z pol porcji i dodala 20 dkg nutelli, nie dodalem wogole cukru do krecu i sa pyszneeeeeeeeee
  9. halinka:0

    Przepyszne Cappuccino

    dziekuje za mile uznanie:)
  10. hej sa naprawde przepyszne dzis zrobilam:) tylko zamiast cytryny dodala 2 lyzki kakao i jest super pozdrawiam
  11. Witam wszystkich Ciągle mnie dreczy pwein temat ludzie glosuja i oceniaja przepisty nawet ich nie edzac! przecierz to jest smieszne ! a co wy o tym sadzicie? pozdrawiam
  12. halinka:0

    Piegusek Brzoskwiniowy

    Hej placuszek jest naprawde przepyszny upieklam go na weekend:) ale troszke zminilam przepis i zrobilam dodatkowo druga mase truskawkowa ( 2 serki waniliowe, 2 galaretki truskawkowe i 25 dkg zmiksowanych truskawek) czyli spod pieguskowy masa brzoswkiniowa. masa truskawkowa, biszkopty i polewa jest przepyszny polecam Pozdrawiam
  13. halinka:0

    Lodowiec

    ja mam takie pytanko czy chodzi tu o 1/2 lyzki budyniu? a nie czasem 1/2 paczki bydyniu?? prosze o szybka odpowiedz pozdrawiam
  14. CAPUCINO Upiec biszkopt ciemny z 4 jajek. 1 kasia 5 żółtek 1/2 l śmietany kremówki 4 łyżki mąki 1 duże capucino (mokate jest najlepsze) orzechowe ( mozna smak jaki kto lubi) 2 śmietanki fix 2 szkl mleka 1/4 szkl wody 1/2 szkl cukru 2 łyżki cukru pudru 1 gorzka czekolada wykonanie: 1. 1 szkl mleka zagotowac i zestawić z ognia. Połączyc z 1 szkl zim,ego mleka rozmieszanego z maką 2. capucinorozmieszać z 1/4 wody i połączyć z mlekiem 3. utrzeć żółtka z cukrem i powoli połączyć z mlekeim, wstawic na gaz i ugotowac budyń. Gdzy ostygnie połączyć z kasia. 4. śmietane ubic z cukrem pudem i dodać fix. Na biszkopt wylozyc krem, na krem smietane a na smietane posypac starta czekolade Smacznego Pozdrawim halinka
  15. Dziekuje za odpowiedz Milego dnia
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.