Skocz do zawartości

Fasola Z Jajkami W Sosie Pomidorowym


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

50 dag białej fasoli 4 jajka 1/2 kg kwaśnych jabłek 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka kminku 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki sól i pieprz do smaku, olej Fasolę umyć i namoczyć przez 12 godzin w przegotowanej zimnej wodzie. Odcedzić, zalać świeżą wodą, dodać kminek i gotować do miękkości. Jabłka umyć, obrać, pokroić na ćwiartki i wydrążyć gniazda nasienne. Podlać je wodą , rozgotować i przetrzeć przez sito. Na oleju podsmażyć koncentrat, dodać przecier z jabłek, sól, cukier i pieprz. Razem wszystko zagotować. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić na ćwiartki. Ciepłą fasolę wyłożyć na półmisek , obłożyć pokrojonymi jajkami, polać sosem i posypać zielona pietruszką. Podawać z pieczywem. ina12

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.