ina12 Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2006 1,5 szklanki mąki 4 jajka szklanka cukru 15 dag masła lub margaryny 1/2 szklanki wody 2 łyżki kakao 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia tłuszcz do smarowania gofrownicy Żółtka mocno rozmieszać z wodą. Dodać makę, stopiony tłuszcz, cukier, kakao, proszek do pieczenia i bardzo dobrze wyrobić ciasto. Jeżeli ciasto jest bardzo gęste, można dodać kilka łyżek mleka, a na końcu dodać ubitą z białek pianę, wymieszać. Nalewać niezbyt grube warstwy ciasta na posmarowaną tłuszczem i nagrzaną gofrownicę, piec 3-4 minuty. Gofry kakaowe najsmaczniejsze są z dodatkiem bitej śmietany, ale można je również podawać oprószone cukrem pudrem lub posmarowane dżemem. ina12 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.